Waarom willen product ontwikkelaars een onafhankelijk verpakkingsbedrijf?

 

Waarom willen product ontwikkelaars een onafhankelijk verpakkingsbedrijf?

Producten die je in de winkelschappen ziet liggen, zijn te herkennen aan de kleur en de vorm van de verpakking. Welk proces gaat hier aan vooraf? Naast de productontwikkeling is de branding van jouw product belangrijk. De verpakking om het product is een onderdeel van de branding geworden. Ga daarom in zee met een verpakkingsbedrijf waarmee je een snelle vertrouwensband op kunt bouwen.

Wat doet een verpakkingsbedrijf?

Een verpakkingsbedrijf is een onderneming die losse producten binnenkrijgt en er waarde aan toevoegt door er een verkooppakket van te maken. Dit pakket is klaar om in de schappen te leggen ten doel om het te verkopen aan consumenten. Lees onze vorige blog: Wat doet een co packer voor een duidelijke definitie en waar je op moet letten bij jouw keuze.

De verpakking maakt of kraakt het merk

Elke productontwikkelaar heeft zijn eigen merk met een herkenbaar logo, een herkenbare kleur en stijl. En niet te vergeten: een herkenbare vorm van de productverpakking.Tegenwoordig is er niets belangrijker dan de ‘look en feel’ van een product. Dit is zo belangrijk voor de verkoopcijfers en concurrenten liggen op de loer. Een onafhankelijk bedrijf heeft de juiste machines en de juiste mensen om jouw producten op een professionele wijze te verpakken.

Verpakkingsbedrijf services

  1. Het aanbod wordt steeds innovatiever en milieuvriendelijker.
   Er zijn veel verschillende verpakkingsmogelijkheden op de markt. De stazak is een verpakking die handig is voor het verpakken van kleine voedingsmiddelen: snoep, noten, gedroogde vruchten. Dit is geen vast gegeven, je kunt snoep of gedroogde vruchten naar wens natuurlijk ook laten verpakken in Quadroseal verpakkingen.
  2. Multi-pack verpakking is mogelijk.
   Men kiest een primaire en eventueel zelfs nog een secundaire verpakking die handig zijn bij voordeelpakketten. Of een grote chipszak die een twintig kleine chips zakjes bevat. Misschien heb je wel eens gedacht waarom er zoveel aantal lagen er om het product moeten zitten. Tegenwoordig zijn wij (gelukkig!) veel meer bewust van het aantal verpakkingen om een product heen. Niet erg milieuvriendelijk, omdat er twee verpakkingen gebruikt zijn. Hoe meer er verkocht wordt, hoe meer verpakkingen worden gemaakt. Het goede nieuws is dat de gebruikte verpakkingen, mits bij het gescheiden afval gedeponeerd, ook weer recycled worden.
  3. De consument vraagt om een lange houdbaarheid.
   Een ander bekende soort is luchtdicht verpakken. Dit is belangrijk wanneer het gaat om voeding die een korte houdbaarheid heeft. Door het vacuüm te verpakken, wordt de houdbaarheid verlengd. En het product blijft zo vers mogelijk.
  4. Stempels en etiketten zijn zeer belangrijk.
   Alles moet volgens de richtlijnen van de Warenwet, maar ook volgens de kwaliteit waarborging van Good Manufacturing Practice.

Dit zijn allemaal zaken die een verpakkingsbedrijf verplicht is om met stempel en al, op de verpakking aan te geven. Een onafhankelijk verpakkingsbedrijf weet exact welke regels en wetten er gelden, in Europa of in Nederland. Onze klanten zitten overal ter wereld, dus er is geen uitdaging te veel gevraagd. We hebben ervaring met de wetgeving die komt kijken bij klanten uit Zuid-Amerika, bijvoorbeeld.

Machinepark inrichten

Meerdere klanten en verschillende producten tegelijk, hoe kan dat niet fout gaan? Een verpakkingsorganisatie heeft een ruim machine park die per klant op de juiste manier kan worden ingericht.Er is veel ruimte tussen de machines. Het is uit ten boze om noten te verpakken in de buurt van andere voedingsmiddelen, omdat er zoveel noten allergieën bij mensen voorkomen. De risico’s worden gedekt. Wij zijn bijvoorbeeld als verpakkingsbedrijf verplicht om op het etiket te vermelden: “dit artikel is verpakt in een bedrijf waar ook noten en zaden verpakt worden”. De kans is erg klein dat er sporen van een noot bij een ander product terecht komen. Maar een onafhankelijk verpakkingsbedrijf is op het risico voorbereid.

Flexibel zijn we!

Het allerbelangrijkste voor Global Copacking is dat onze klanten vrijheid hebben om hun producten naar hun wens te maken. Ook wanneer er een spoedgeval is of een extra lading gewenst, dan zijn wij niet de beroerdste om je te helpen! Contacteer ons voor een flexibele en goede samenwerking.

7 februari 2019 Verpakken Hein
Neem direct contact op