Van idee tot een eindproduct

Als co-packer verpakken wij alle soorten voedsel voor een verscheidenheid aan klanten met als specialisme zuidvruchten en noten. Door de jaren heen hebben we een mooi verpakkingsbedrijf opgebouwd met inmiddels vele vierkante meters aan machinepark met daarin de meest geavanceerde machines. Daarbij hebben wij zeer gekwalificeerde en loyale medewerkers met jarenlange ervaring. 
Maar hoe komt nu de productie van een voedselproduct tot stand? In dit artikel geven we je inzicht in de stappen vanaf het eerste contact tot aan dat het product in de winkel ligt. 

Het eerste contact
In de eerste fase van het proces neemt de klant contact met ons op. Vervolgens nodigen we de klant uit voor een gesprek op ons kantoor. In dit gesprek gaan we eerst kijken naar het product en de behoeften van de klant. Op basis hiervan adviseren we de klant over o.a. wat de mooiste en beste verpakking is voor het soort product wat zij verkopen. Daarbij begeleiden we de klant ook in het voortraject naar het produceren. Dankzij onze goede connecties kunnen we onze klanten in contact brengen met bijvoorbeeld folie leveranciers, producenten voor omdozingen en indien nodig een designer. Standaard dient de klant zelf voor de materialen te zorgen maar wij kunnen dit natuurlijk ook verzorgen.

Productie
Na het voortraject kan het produceren beginnen. Zodra wij de folie hebben ontvangen kunnen wij aan de slag. Wij werken aan de hand van ingestuurde werkorders. Hierop staan o.a. de aantallen en tijd van levering. Dankzij ons uitgebreide machinepark kunnen wij op grote schaal produceren. Bovendien beschikken we over verschillende technieken waarmee je bijvoorbeeld de houdbaarheid kan verlengen, verschillende producten kan samenpakken of het mengen van voedingsproducten. Natuurlijk beschikken wij over alle benodigde certificaten en zijn we aangesloten bij de ECPA, de branchevereniging voor co-packers. Voedselveiligheid staat bij ons voorop! 

De eindfase 
Als de productiefase is afgerond is het product klaar voor transport naar de winkels. Een groot voordeel van Global Co-packer als jouw co-packer is de 10.000m2 waarover wij beschikken. Wij kunnen dus als jouw logistieke partner fungeren. Dat wil zeggen dat je je producten bij ons onder goede opslag condities op kan opslaan en op afroep afgehaald kan worden. Als klant heb je natuurlijk ook nog altijd zelf de keuze voor de koerier. 

Global als jouw Co-packer
Als je kiest voor Global Co-packing voor het verpakken van jouw voedselproducten, dan kies je voor een ervaren partner die graag in oplossingen denkt. Daarbij zijn wij erg flexibel en bieden we een breed scala aan verschillende verpakkingsmogelijkheden. Als extra service kunnen we ook dienen als jouw logistiek partner. Dankzij onze jarenlange ervaring in de branche hebben we goede connecties opgebouwd waardoor we de lijnen kort kunnen houden en snel kunnen leveren.

Ben jij geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan snel contact op! 

10 juli 2019 Verpakken Hein
Neem direct contact op