De verschillende verpakkingsmethoden van een Co-packer

De verschillende verpakkingsmethoden van Global Co-packing

Global Co-packing is gespecialiseerd in het verpakken van vele soorten producten. In ons machinepark hebben wij vele machines die allen een ander type verpakking om producten kunnen plaatsen. Maar wat voor verpakkingsmethodes zijn er eigenlijk?

Verpakken is maatwerk

Om te beginnen, het verpakken van producten is maatwerk. Iedere klant heeft zo zijn eigen behoeftes, en ieder product heeft zo weer zijn eigen afmetingen en gebruikshandleiding. Samen met u bekijken wij de mogelijkheden, en aan de hand van uw behoeftes en mogelijkheden werken wij een voorstel op maat uit. We bieden onze klanten oplossingen die voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en logistieke eisen.

Verschillende producten verpakken

De producten die Global Co-packing verpakt verschillen vaak enorm van elkaar. Zo verpakken wij zowel food- als non food producten. Ook verpakken wij zowel vaste producten als poederachtige producten. Wij verpakken alle soorten producten in separate en losse afgesloten ruimten. Dankzij de veelzijdigheid kunnen wij een groot deel van het verpakkingsproces van een productiebedrijf uit handen nemen, voor verschillende soorten producten.

Krimpverpakkingen

Krimpverpakkingen worden voornamelijk ingezet voor het verpakken van levensmiddelen, zoals snoep en koek en vis- en vlees producten. Krimpverpakkingen kruipen als een tweede huid over de producten heen. Doordat ze zijn afgesloten blijven ze ook langer houdbaar. Deze vorm van verpakken kan bijvoorbeeld gebruikt worden tegen het ongeoorloofd openmaken van verpakkingen of het krimpen van verpakkingen als voordeelverpakking of bundelverpakking.

Doypack verpakkingen

Doypack verpakkingen zijn enorm in populariteit gegroeid. De doypack, ook wel bekend als de stazak, is een zak van stevig materiaal dat rechtop blijft staan. Het voordeel van deze vrij nieuwe vorm van verpakken is de stevigheid en de mogelijkheden. Tevens kunnen er verschillende soorten voedingsmiddelen mee verpakt worden. Kwaliteit, met een mooie look.

Flowpack verpakkingen

Een flowpack verpakking is gemaakt van een zachte folie. De folie die het product omsluit – vaak met nog wat lucht en ruimte er tussen – wordt geseald met een flowpack machine. Het resultaat is een stevige plastic verpakking die gemakkelijk te openen is. De flowpack methode is geschikt voor zowel een primaire als secundaire verpakking. De flowpack verpakking wordt veel gebruikt bij het verpakken van snoepgoed, en is ook populair als binnenverpakking, waar nog een verpakking overheen gaat die als buitenaanzicht dient. Doordat Global Co-packing diverse flowpack machines heeft kunnen wij vrijwel iedere afmeting verpakken.

Gasverpakkingen

Wanneer je de houdbaarheid van producten wilt verlengen is het verstandig om te kiezen voor gasverpakkingen. Onder beschermende atmosfeer worden de producten ingepakt, waardoor de houdbaarheid van deze producten wordt verlengd. Een gasverpakking kan de houdbaarheid van producten verlengen tot wel 500%! Gasverpakkingen worden, logischerwijs, gebruikt bij food producten zoals vlees en vis, maar tevens bij zaden en noten.Co-packer

Netverpakkingen

Diverse voedingsmiddelen, zoals noten, aardappelen en diverse fruitsoorten zoals manarijnen en appels, worden verpakt in een netverpakking. Ook is een netverpakking uitermate geschikt als secundaire verpakking voor bijvoorbeeld mini-verpakkingen. Dankzij het gebruik van traditionele netverpakkingen komen de producten in de verpakking nog steeds goed tot zijn recht, en worden ze goed bij elkaar gehouden. Dankzij de diverse machines van Global Co-packing kunnen wij vrijwel altijd een netverpakking op maat maken.

Quadroseal verpakkingen

Een quadroseal verpakking verschilt niet zoveel van een doypack verpakking, enkel is de quadroseal verpakking aan 4 zijdes gesealed. Quadroseal verpakkingen zijn uitermate geschikt voor het verpakken van droge producten, maar ook meelachtige producten komen goed tot hun recht bij deze vorm van verpakken.

Transwrap verpakkingen

Een transwrap verpakking kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt en vele verschillende type producten, zoals vaste producten, poeder producten en korrelvormige producten. Een transwrap verpakking wordt veel gebruikt bij voedingsmiddelen, zoals noten en gedroogd fruit.

Kartonnen verpakkingen

Kartonnen verpakkingen kunnen voor vrijwel ieder product gebruikt worden, zowel food als non food. Door ons uitgebreide machinepark kunnen wij zowel horizontaal kartonneren als verticaal kartonneren. Ook hebben wij de beschikking over een zogenaamde open top machine, waarin producten van bovenaf kunnen worden ingelegd.Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij kijken samen met u naar een passende, en snelle, oplossing.

15 augustus 2018 Verpakken Hein
Neem direct contact op