Certificaten

Certificaten

Bij Global Co-packing heeft voedselveiligheid de hoogste prioriteit. Wij willen daarom voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Het is daarom belangrijk dat jij daar als verpakkingsbedrijf van voedsel aan voldoet. Dit doen wij aan de hand van verschillende certificeringen van gerenommeerde autoriteiten op het gebied van voedselveiligheid  en lidmaatschap van branchevereniging ECPA. Wij doen er dan ook alles aan om aan deze hoge standaarden te voldoen en wij zijn daarom ook trots op de verschillende certificaten die Global Co-packing heeft.

IFS

IFS staat voor International Food Standard. Dit is een standaard afkomstig uit Duitsland. Jaarlijks wordt het bedrijf gecontroleerd of aan alle eisen voldaan wordt die volgens deze standaard aanwezig moet zijn binnen het bedrijf.
Criteria waar IFS o.a. op controleren, zijn:

√ Beheersing van kritische beheerspunten

√ Betrokkenheid van management en medewerkers

√ Traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen


IFS Higher Level

Wij beschikken over een IFS Higher Level Certificaat. Dit wil zeggen dat wij aan de hoogste eisen voldoen vanuit de IFS, tevens staan wij voor zowel IFS als BRC geregistreerd als onaangekondigd.

BRC Food


BRC Food is een Britse standaard op het gebied van voedselveiligheid. De BRC standaard stelt eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier. Er wordt o.a. gecontroleerd op het HACCP-systeem, het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaardeprogramma van producenten van levensmiddelen.  Er wordt gekeken naar de directieverantwoordelijkheid, het productieproces en proces faciliteiten, product- en procescontrole, opleiding en persoonlijke hygiëne van de medewerkers.

Wij beschikken over een BRC Food Certificaat.
Het hebben van een IFS & BRC certificaat heeft de volgende voordelen:

√ Aantoonbare kwaliteit en voedselveiligheid naar onze klanten

√ Werken met werkinstructies waardoor kansen op fouten wordt verkleind

√ IFS en BRC zijn door GFSI (Global Food Safety Initiative) erkend 

Skal

Wij zijn ook in het bezit van een Skal certificaat. Stichting Skal is verantwoordelijk voor het certificeren van bedrijven die werken met biologische producten. Het doel van Skal is: het bevorderen van de juiste aanduiding van biologisch voortgebrachte producten. 

Zij voeren jaarlijks inspecties uit bij bedrijven met een Skal certificaat om te zien of zij zich ook echt aan de regels houden voor biologische producten. Op deze manier kunnen ondernemers een zichtbaar biologisch keurmerk voeren op producten die afkomstig zijn van een gecontroleerd biologisch productieproces. 

FDA

De FDA (Food Drug Administration) is de Amerikaanse autoriteit op het gebied van voedsel en medicijnen kwaliteit. Dit geeft ons de mogelijkheid om producten ook te exporteren naar de Verenigde Staten. 

NMI erkenning


Je hebt het vast wel ooit gezien, het ℮-teken op verpakkingen die voor het gewicht staat. Dit teken wil zeggen dat de producten binnen een marge een bepaalde afwijking mag hebben. Heb je het teken niet dan moet er altijd het aangegeven gewicht in de verpakking zitten. Je krijgt echter niet zomaar dit ℮-teken op de verpakking. Om het ℮-teken te mogen gebruiken dient het afvulsysteem door het NMI te worden gecertificeerd naar de Europese eisen. Indien je een gecertificeerd afvulsysteem hebt, dan mag jij de producten aanbieden in alle 28 landen van de EU en de 4 EFTA- landen.

ECPA


Naast de verschillende certificeringen die we hebben, zijn we ook aangesloten bij de brancheorganisatie ECPA. ECPA staat voor European Co-Packers Association en vertegenwoordigd alle co-packers in Europa. Als lid van de ECPA geef je aan dat je de kennis huis hebt voor kwalitatief goede foodverpakkingen. Zij stimuleren professionalisering en helpen je met hun expertise op het gebied van productveiligheid, innovatie en kwaliteit.

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden
Call Now ButtonNeem direct contact op