Wat is een Copacker?

Co packaging

Wat is een co packer?

Het woord Co packer staat voor Contract Packager. Een verpakkingsbedrijf staat onder contract bij een organisatie als verantwoordelijke voor het verpakken van de producten. Copacking houdt in dat er aan losse onverpakte producten waarde wordt toegevoegd. De producten worden getransformeerd in producten die klaar zijn om te worden verkocht in de schappen in de winkel. In dit artikel geven we antwoord op de vraag, waar je op moet letten bij het kiezen van een verpakkingsbedrijf.

verpakkingsmachine co packer

Waar moet je aan denken bij een Co packer?

Voordat producten in de schappen komen te liggen wordt er waarde toegevoegd in de vorm van:

  • Prijslabel
  • Primaire verpakking
  • Secundaire verpakkingen of multi-verpakkingen
  • Onder atmosfeer verpakken van voeding
  • Sealen

Welke verpakking past bij jouw product? Er is een legio aan mogelijkheden bij Global Copacking. Wij hebben een groot machinepark die we naargelang uw wens kunnen instellen. En waar moet je aan denken als je een contract afsluit? Hier lees je de meest gestelde vragen aan ons verpakkingsbedrijf.

Verpakkingsmachines van de co packer

Vraag allereerst de co packer of zij de machine in huis hebben, voor het verpakkingsmateriaal dat om het product gaat. Stazakken of hersluitbare emmers zijn twee verschillende verpakkingsvormen met verschillende verpakkingsmachines.
Ten tweede kun je navragen of de copacker genoeg personeel en machines heeft in geval van onverwachte extra productie. En, zijn hier extra kosten aan verbonden?

Specialisme van de co packer

Welk product verkoop je, en wil je laten inpakken? En gaat het om kleine verpakkingen of industriële bulkzakken?
Co packers hebben vaak een specifiek product die ze vaak en efficiënt verpakken. Ons specialisme is verpakken van noten en vruchten.
Voor keurig verpakte producten kies je een copacker die raad weet met jouw product en die jij volledig vertrouwd.

Goede communicatie met de co packer

We streven naar open en duidelijke communicatie en we luisteren naar jou als klant. Wij willen graag korte lijnen en willen meedenken wat er voor jouw bedrijf het beste is. Advies is altijd mogelijk, bel ons.

Een van de veelgestelde vragen van onze klanten gaat over ons verpakkingsproces. De keuze is aan jou of je kiest voor een gedeelte of een volledige uitbesteding. Bij ons kan het allebei.

Voorbeelden:

-Verpakken en rechtstreeks verzenden naar de winkel of groothandel
-Alleen de losse producten verpakken met het gekozen verpakkingsmateriaal

Co packing services

Wij kunnen verzekeren dat de producten volgens afspraak op tijd worden verpakt. Bedrijven kunnen ook een tijdelijke oplossing zoeken. Het verpakkingsproces en het opslagproces worden beide op dezelfde locatie verzorgt bij Global Co-packing. Dit bespaart tijd en dus ook geld.

 1. Extra services en wat te doen bij spoed gevallen?

  -Wij zijn een zeer flexibele copacker. Wij kunnen uw producten sorteren op kwaliteit. Naast verpakken bieden we andere flexibele services. En dan zijn we ruimdenkend, zoals bij de stempels op de verpakking.
  Denk verder aan:
  -De opslag van producten
  Zodra de producten zijn verpakt moeten ze ook opgeslagen kunnen worden. Gelukkig kan dit allemaal op locatie bij Global Co-packing. Zo hebben wij maar liefst 4500 m2 tot onze beschikking. Deze ruimte is beschikbaar om producten op te slaan.
  -De verzending van verpakte producten
  Wij kunnen tevens ondersteunen bij de verzending van producten, direct aan de eindklant. Zo worden er een aantal stappen in het proces weggenomen, waardoor de kosten ook omlaag gaan.
  Zeker voor E-commerce partijen kan het interessant zijn om de verzending van producten richting de eindklant door Global Co-packing te laten verzorgen.
 2. De locatie van de copacker maakt niets uit, zolang er wel sprake is van een uitstekende communicatie.
  Locatie is tegenwoordig niet meer belangrijk, zolang de communicatie uitstekend is. Het is dus zeker mogelijk om met elkaar samen te werken, ondanks dat we als bedrijven ver van elkaar gevestigd zijn.

Copacking gedroogde voeding

Co packaging van voeding

Verpakken van noten, pitten en zaden wordt gedaan volgens vacüumeren. Dit is hetzelfde als luchtdicht verpakken. Dit wordt gedaan om de vitamines en mineralen te behouden Deze verpakking is zo ontwikkelt dat licht, vocht en lucht geen versnelde veroudering teweeg brengen. Wij zijn voorloper op het gebied van de juiste machines en coating, waardoor gedroogde vruchten niet blijven plakken aan de machine, noch in de verpakking.

Wij verpakken naast noten ook gedroogde vruchten. Neem hier contact op met Global Co-packing.

Call Now ButtonNeem direct contact op