Regelgeving verpakken van voeding

verpakking regels

Regelgeving verpakking van voedsel

In Nederland gelden er niet alleen strenge eisen aan voeding. Er gelden ook strenge regels voor het verpakken van losse voedingsproducten. In dit artikel lees je welke regels er zijn voor het verpakken van voeding. Verder gaan we in op welke informatie je verplicht bent te vermelden op de verpakking en hoe je eenvoudig veilige verpakkingen gebruikt.

labels en etiketverpakking hygiene en innovatie

Houdbaarheid en kwaliteit

Wanneer losse voedingsproducten niet goed verpakt en bewaard worden, dan bederft het voedsel. Daarnaast mag het materiaal er omheen, de smaak en veiligheid van het voedsel niet beïnvloeden.

De kwaliteit van producten behouden

Hoe blijft voedsel vers en langer houdbaar? Food verpakkingen behouden de kwaliteit van verse producten. En door het goed (vacuüm) te verpakken, kan het de versheid van voeding verlengen. Deze eisen worden vaak opgelegd door de logistieke afdeling die niet altijd snel de producten bij de consument krijgen.
Een langere houdbaarheid wordt ook gevraagd door de consument, om te voorkomen dat voeding snel moet worden weggegooid. De producent kan natuurlijk zelf deze wens hebben, omdat een kwalitatief beter product de afzetmarkt voor het product vergroot.

Nederlandse voedsel veiligheid

Welke informatie ben je verplicht te vermelden bij voedingsproducten?

Onderstaande richtlijnen staan allemaal vermeld in de Warenwet

  • Welk product is het
  • Van wie is het product
  • Waar komt het product vandaan
  • Allergenen informatie: deze info moet begrijpelijk en duidelijk leesbaar zijn. Alle informatie moet (online) te vinden zijn.
  • E-nummers
  • De datum van verpakken

Onze veilige food verpakkingen zijn leverbaar met een venster voor zichtbaarheid van het product. Enkele voorbeelden van onze veilige verpakkingen zijn doypacks (stazakken), transwraps, flowpacks en vacuüm verpakkingen.

Natuurlijk is hygiëne prioriteit nummer één. Wij dragen een haarnetje, ook om de schoenen. Daarnaast dragen we altijd handschoenen en uniformen wanneer we het machinepark inlopen.

Call Now ButtonNeem direct contact op